"Mereka mendahulukan akhirat ke atas dunia, mencintai kematian di dalam ketaatan, dan melebihkannya dari kehidupan pada kemaksiatan. Jika berkuasa mereka menghukum dengan adil, mereka memerintah dengan anjuran Islam, mereka zuhud, mereka berbuat baik, maka merekalah orang-orang yang beruntung! Kitakah mereka itu?"

Indahnya Islam...

Sunday, August 14, 2011

untuk beliau....

Sebenarnya sudah lama mahu menulis entri ni. Aku mahu post sesuatu untuk Liana Afiera Malik. Oh, pasti orang yang tak suka baca novel akan tertanya-tanya siapa beliau. Beliau ialah adalah salah seorang penulis novel yang sangat kagumi suatu ketika dulu.

Dan... Sebenarnya 'Bukan Puteri Lindungan Bulan' yang aku gunakan sebagai tajuk blog aku ini juga aku ambil sempena nama novel beliau. Alhamdulillah, novel yang banyak memberi manfaat kepada aku. Untuk menjadi manusia tabah seperti Larasati 'Aisya.

Tanggal 3 ramadhan beliau telah meninggal dunia. Semoga rohnya tenang di sana dan ditempatkan di sisi orang yang beriman. Agak terkilan sedikit sebab aku tidak dapat melihat wajahnya hingga ke akhirnya.

al-fatihah.

No comments:

Post a Comment