"Mereka mendahulukan akhirat ke atas dunia, mencintai kematian di dalam ketaatan, dan melebihkannya dari kehidupan pada kemaksiatan. Jika berkuasa mereka menghukum dengan adil, mereka memerintah dengan anjuran Islam, mereka zuhud, mereka berbuat baik, maka merekalah orang-orang yang beruntung! Kitakah mereka itu?"

Indahnya Islam...

Tuesday, July 27, 2010

Cikgu saya


hari ni belajar kereta kat skem....
alhamdulillah berakhir sudah pembelajaran di skem
walupun tak berjalan lancar sangat....hehehe
lancar apa nya kalau keje aku duk langgar tiang je,,,,

cikgu???
sabar je tengok perangai aku....
almaklumlah hari ni demam.... nak pulas stereng pon tak larat....
mula la aku nak dengar arahan je dari dia....
malas nak ingat step bagai.... huhuhu...

mungkin esok hari terakhir kat skem....
kalau lulus la....
cikgu risau sangat aku lupa kat dia pas abis amik lesen kat skem.... hehe...
ye la... aku je la anak murid dia yang selalu wat perangai....
dia pulak sabar je melayan kerenah aku.... (",)

ni kisah aku dengan cikgu....
tadi masa demam..... ni kata2 cikgu kat aku....
"Ha, ni mesti gi dating kat bawah pokok, pastu hujan.... pastu demam... pastu bwk penyakit kat skem... nak bg berjangkit ngn saya la tu"....
hahaha... sungguh la nak mati aku gelak.... kejam sungguh kata2 cikgu....
nak je aku cakap kat cikgu.... "saya nak dating ngn sape cikgu..." tapi confirm dia tak kan percaya.... ku hanya mampu sengih.... hehehe...

"cikgu, esok jaga kat bukit ker?"
"Yup.... sbb takut bukit tu runtuh..."
"Ala, cikgu... jaga la kat parking... cikgu kan tau hobi saya selalu langgar tiang... saya tak leh kalau cikgu tak duk sebelah saya.... mula la gelabah...." (sambil buat muka kasihan)
Cikgu pandang aku.... macam berkesan je buat muka kesian macam ni.... hehe...
"Ye la, esok saya tepon kamu masa nak parking... buat loudspeaker.... nati saya bg arahan je... Boleh????"

wah, mesti la boleh sangat2.... hehehe...
tersenyum lebar dengan cadangan cikgu tu.... (",)

sungguh la rasa bertuah dapat cikgu macam cikgu....
hehehehe....

arini demam....
bape kali cikgu pesan suruh makan ubat kat skem,,,
tapi aku memang tak suka makan ubat siang2....
malam je baru leh telan.... hehehe....
mekasih cikgu untuk segala2nya....
budi baik cikgu tak kan saya lupakan....
akan saya kenang sampai bila2.... (",)

2 comments:

  1. yg pasti da lulus kan..hehe:)

    ReplyDelete
  2. hehehe... alhamdulillah...
    saya suka.... (",)

    ReplyDelete