"Mereka mendahulukan akhirat ke atas dunia, mencintai kematian di dalam ketaatan, dan melebihkannya dari kehidupan pada kemaksiatan. Jika berkuasa mereka menghukum dengan adil, mereka memerintah dengan anjuran Islam, mereka zuhud, mereka berbuat baik, maka merekalah orang-orang yang beruntung! Kitakah mereka itu?"

Indahnya Islam...

Sunday, September 18, 2016

Bercuti di A'Famosa Resort 2016

Bismillah..

14 September 2016
Kami check in di Hotel Centre Point Tampin tepat jam 2.00 petang. Saja aku ambik hotel kat luar sebab boleh jalan-jalan kat Melaka. Selain tu, harga pun murah dan selesa. Nak ke A'Famosa Resort pun dekat sangat dalam 6km (8 minit) dari hotel. Petang tu kami just rehat dalam bilik. Pukul 6 keluar pergi makan asam pedas claypot kota laksamana. Jauh kalau dari hotel. Dalam 40 minit. Bagi aku rasa asam pedas tu biasa je. Mungkin keunikan dia sebab claypot.

Di bawah ni alamat hotel bagi sesiapa yang nak menginap di sana. kami ambik single queen. Book melalui Agoda. RM98 semalam.

HOTEL CENTRE POINT TAMPIN
Pt 759 Centre Point Tampin
Jalan Bunga Tanjung, 73000 Tampin
Negeri Sembilan
06-4414005/4007
hcptampin@gmail.com

15 September 2016
WATER THEME PARK
Lepas bangun tidur dalam pukul 8.00 pagi kami bertolak ke Water Theme Park A'Famosa Resort. Pukul 9 dah buka. Aku ambik pakej WATER THEME PARK + SET LUNCH + OLD WEST. Harga RM68 seorang. Bagi yang ada anak kecik tu boleh la beli pelampung siap-siap kat luar. Kalau dalam resort mahal RM49.90. Kat mydin Pulau Sebang dalam RM14 je aku tanya haritu. Boleh jimat kos dah kat situ. Bagi sesiapa yang nak tengok harga taman tema dalam ni.. Boleh buka laman web ni HARGA ONLINE THEME PARK A'FAMOSA
Ini gambar kami. Oh lagi satu tak perlu pakai baju renang pun tak pe kat sini.
Gambar tak banyak sangat. Ini pun gambar sebelum semua barang-barang simpan dalam loker. Boleh sewa loker untuk simpan barang-barang. 

Facilities:

Locker Rental
Small locker: RM4/usage
Big Locker: RM12/usage
Tube Rental:
Double Tube: RM 11 (rental) + RM 10(deposit)
Single Tube: RM 9 (rental) + RM 8(deposit)
Cabana Rental:
Weekday : RM 70/ usage + RM 50 (deposit)
Weekend/Public Holiday/School Holiday: RM 140 / usage + RM 50 (deposit)
*First come first serve basis
Changing Room
Surau
Wheelchair (subject to availability)
Operation Hours
11.00am-7.00pm (Monday –Friday)
9.00am – 7.00pm (Saturday – Sunday, Public & School Holiday)
Close every Tuesday except for Public & School Holiday.
Pukul 12.30 boleh ambik makanan di food court. Kami beli package sekali dengan set lunch. Lepas tu terus balik hotel. Rehat dan tidurkan si kecik Fateh Hadif sebab malam nanti nak pergi Old West. Mulanya cadang nak ambik jugak safari wonderland. Tapi fikir ada anak kecik ni kena tengok jugak time tidur dia kan. So tak pergi la. 
OLD WEST
Di sini paling best. Pukul 7 petang kami dah sampai. Dalam ni ada kemudahan surau bagi yang nak solat maghrib.

Entertainment
2. Children Theme Park
3. Fun Fair
4. Massage Centre
5. Target Shooting6. 4D Theater
7. Pony , Horse, Elephant Ride
8. Tuk Tuk. Antique Car, 
9. Cho Cho Train thru Dark Tunnel
Operation Hours:
Daily : 6pm-12am
Di bawah ni gambar-gambar kami. Seni reka persekitaran sangat cantik, unik dan memang nampak real. Puas hati sangat dapat datang sini.Ok, lepas ambik gambar kat luar tu pukul 8.30 baru ada pertunjukkan yang hebat dari red indian warrior. Best sangat. Kami semua teruja tengok persembahan ni. Ini info jadual show di sini.

Show:Cultural Show 7.30pm Daily
Red Indian Show 8.30pm Daily
Carnival 9.15pm Daily
Firework 9.45pm Daily


Pertunjukkan dari red indian warrior.. memang terbaik... 


muka budak ngantuk.. sian dia.. hehe

Akhir pertunjukkan ada bunga api yang sangat cantik.. happy anniversary sayang.. hikhikBagi sesiapa yang nak bercuti boleh la datang sini. Memang sangat-sangat best. =)

No comments:

Post a Comment