"Mereka mendahulukan akhirat ke atas dunia, mencintai kematian di dalam ketaatan, dan melebihkannya dari kehidupan pada kemaksiatan. Jika berkuasa mereka menghukum dengan adil, mereka memerintah dengan anjuran Islam, mereka zuhud, mereka berbuat baik, maka merekalah orang-orang yang beruntung! Kitakah mereka itu?"

Indahnya Islam...

Saturday, April 24, 2010

~DIA DATANG LAGI~


untuk kesekian kalinya, dia datang lagi... sebenarnya langsung tak mengharapkan kedatangan 'dia'... huhu... tapi kenapa mesti muncul...

alahai exam... rasa nak putus nyawa tyme jawab 'pengurusan kewangan'... huhu... tak tau la pe la yang bakal terjadi ngn result aku... redha je la... tapi risau kat pointer je.. huhu...

next paper, isnin ni plak... harap kali ni dapat lakukan yg lebih baik... moga Allah permudahkan urusanku... ameen~~

walau pe pon jangan mudah putus asa... teruskan perjuangan... masih panjang perjalanan hidupku... okey... smile... (ayat untuk tenangkan hati)... hee... =)


2 comments:

  1. kan best kalu belaja je..tak yah exam..pasti hdp aku bahagia..hahahaa

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete